Slik henger du TV-en på veggen

Skjerm eller TV. Opp skal den, og helst bli hengende.

Slik henger du TV-en på veggen
Publisert
Sist oppdatert

PC-skjermer kommer på egen fot, og de fleste tenker ikke over at det finnes alternativer. Flat-TVer kommer også med bordstativ selv om mange heller vil ha TV-en hengende på veggen.

Så hvilke valgmuligheter har du og hva skal du passe på?

Når det gjelder PC-skjermer er de aller fleste utstyrt med skruefester etter VESA-standarden. VESA feste, eller Video Electronics Standards Assosiation Flat Panel Monitor Physical Mounting Interface (VESA FPMPMI) som er den korrekte betegnelsen ble introdusert i 1997 og oppdatert etter hvert som utviklingen har bragt inn nye behov.

Det vanlige er at skjermen har fire hull med gjenger for M4 eller M6 skruer, plassert i et kvadrat med 75mm eller 100mm avstand.

Sjekk også vår guide til fester og skruer

Ønsker du f.eks. å ha to eller flere skjermer ved siden av hverandre, eller kanskje enda flere slik meglerne har, finnes det løsninger for dette også. De koster som regel masse penger, men det er bare moro for dem som sitter midt i pengestrømmen.

Men det finnes også rimeligere løsninger for LCD-skjermer, som du får kjøpt i de fleste nettbutikker som selger PC-utstyr, eller hos Clas O og Biltema. For noen hundrelapper får du veggfester eller bordfester med fast eller bevegelig arm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer