Boligverdi

Slik hever du bolig­verdien betraktelig

Men vokt deg for indre og ytre faktorer som påvirker verdien negativt.

NABOSTØY: En høy, bråkete vindmølle rett ved huset ditt er blant eksemplene på hva som kan senke boligverdien. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
NABOSTØY: En høy, bråkete vindmølle rett ved huset ditt er blant eksemplene på hva som kan senke boligverdien. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du kjøper en bolig, og ei stund etter at du har flyttet inn, bygges det en vindmøllepark kun 500 meter unna, og vipps så var boligverdien redusert med 45 prosent.

Dette var tilfellet for familien Svalestad-Nodland i rogalandskommunen Egersund, omtalt i en NRK-sak i juli.

Familien visste ikke om utbyggingsplanene før alt var bestemt og klagefristen var ute. Grunnen: Utbyggeren hadde tatt utgangspunkt i et kart som var så gammelt at huset deres ikke var tegnet inn da de skulle plassere vindmøllene i terrenget.

Nå må familien leve med den evige støylyden fra vindmøllene, og på grunn av verditapet på boligen, er det lite gunstig å flytte. Familien synes det er forkastelig at vanlige folk skal lide milliontap på grunn av vindkraftindustrien.

Du kan klage

En bolig er ett av få objekter du kan handle brukt og selge for en høyere pris seinere, når det er enda mer brukt. Derfor er det nok ekstra surt for boligeiere å oppleve verditap, også med tanke på at de trolig sitter med høye boliglån i tillegg.

Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet har stor forståelse for at folk kan føle seg snytt når boligdrømmen blir redusert, for eksempel av en støyende vindmøllepark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer