Slik hjelper du barna med bolig

Tre av fire vil hjelpe barna økonomisk med å kjøpe bolig.

En av de viktigste økonomiske sikkerhetsfaktorene  foreldre kan gi barna sine er å hjelpe dem med bolig. Foto: Colourbox.com
En av de viktigste økonomiske sikkerhetsfaktorene foreldre kan gi barna sine er å hjelpe dem med bolig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en undersøkelse fra Postbanken ønsker 3 av 4 å hjelpe, eller har allerede hjulpet, barn og barnebarn med utgifter til bolig.

Det er mange måter man kan hjelpe barn med bolig.

Store pengegaver eller forskudd på arv

- De aller fleste ønsker å hjelpe barna med pengegaver/kontanter store beløp, sier Ellen Dokk Holm, forbrukerøkonom i Postbanken til DinSide.

Mer enn halvparten av norske foreldre vurderer å overføre større pengebeløp til barn eller barnebarn. Dette skjer gjerne i forbindelse med skifte av arv fra besteforeldre, eller som forskudd på arv fra foreldre. Fribeløpet ved arv er, per i dag 250.000 kroner.

Det finnes også smarte måter man kan overføre pengegaver til barn eller barnebarn uten at dette spiser av fribeløpet, og det kan du lese mer om her: Hvor mye kan du gi i gave?

Ifølge Dokk Holm er ønsket om å etterlate seg arv til de neste generasjonene sterkt i Norge. - Jeg har sagt noen ganger før at det er en tradisjon i Norge for å etterlate ved død. Tradisjonen er ikke nødvendigvis å overføre penger, men verdier.

- For 100-150 år siden, da de fleste bodde på gård, var målet å etterlate gården i bedre stand enn det de overtok den i. Nå ønsker vi å etterlate penger. Mer enn det vi selv eventuelt arvet. Mange av dagens foreldre og besteforeldre har selv hatt en økonomisk fordel av å arve penger, og ønsker å gjøre det samme for sine barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer