Pollenallergi

Slik holder du hjemmet ditt mest mulig pollenfritt

Noe det viktigste du gjør, er å vaske.

FREM MED STØVSUGEREN: Det er spesielt viktig å holde det rent hjemme under pollensesongen. Foto: Shutterstock
FREM MED STØVSUGEREN: Det er spesielt viktig å holde det rent hjemme under pollensesongen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Pollensesongen er godt i gang, til stor frustrasjon for mange allergikere landet rundt. En undersøkelse utført av NorStat på vegne av nettbutikken NetOnNet viser at hver femte nordmann, det vil si omtrent en million personer, gruer seg til pollensesongen.

– Dette sier de allerede før sesongen virkelig har startet. Det viser at pollen ikke bare er noe man merker fysisk, men også psykisk, sier Peter Andersson, retailsjef i NetOnNet, i forbindelse med fremlegging av resultatene.

Nettbutikken sier de merker stor pågang fra kunder som er på jakt etter produkter som kan hjelpe til når det står på som verst.

Vi har spurt Kai Gustavsen, fagsjef inneklima i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF), om han har noen tips til hva du kan gjøre for at pollensesongen skal bli mest mulig komfortabel i hjemmet.

– Vask ofte

Et av de fremste tipsene til Gustavsen er å ha gode renholdsrutiner nå i pollesesongen. Det kan de fleste oppnå ved å bruke mopp og støvsuger regelmessig.

– Det kan også være lurt å gå over gulvet med en tørr mikrofibermopp fra tid til annen slik at pollenkornene fjernes raskt, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer