Slik holder julekakene seg gode ekstra lenge

En tortilla er alt som skal til for å unngå tørre julekaker.

Ikke spis opp alle tortillaene i kveld - la noen hjelpe deg med å holde julekakene ferske og myke.  Foto: PER ERVLAND
Ikke spis opp alle tortillaene i kveld - la noen hjelpe deg med å holde julekakene ferske og myke. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten vi går for et par, syv eller tolv slag julekaker til jul: Det samme skjer hver gang. De første dagene smaker småkakene helt nydelig. I løpet av julen blir de imidlertid tørrere og tristere.

Når de blir satt fram og tatt inn og satt fram og tatt inn hver gang kaffen kommer på bordet, er det ikke rart vi blir lei de tørre, smulete kakene.

America's Test Kitchen vet råd: Bruk tortilla for å holde kjeks og småkaker myke.

Fuktigheten fra tortillaen bidrar til å holde småkakene myke i dagevis, slik at du unngår at de tørker inn. Har du ikke tortilla, kan du eventuelt ta et par lomper eller lefser.

Smart triks til julebaksten: Ikke bare går det mye, mye fortere - det smaker bedre også.

Slik gjør du:

Klipp til fire lag bakepapir i samme størrelse som kakeboksen. Er boksen høy kan du legge til to eller fire til. Legg ett lag i bunnen av kakeboksen, legg på en tortilla, dekk med et lag til papir, og legg på et lag småkaker.

Så legger du på et nytt lag bakepaipr, en tortilla, et bakeark - og flere småkaker.

Se America's Test Kitchens Meaghen Walsh vise hvordan:

Avocadorester etter tacoen? Slik holder den seg ekstra lenge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer