Slik integrerer du TV-en i interiøret

Interiørekspertenes beste tips til deg som ikke ønsker at TV-en skal ta over hele stuen.

Innred med TV-en, ikke rundt den, sier stylist- og fotografene Jannike Kråkvik og Allessandro D'Orazio. Foto: Per Ervland
Innred med TV-en, ikke rundt den, sier stylist- og fotografene Jannike Kråkvik og Allessandro D'Orazio. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Synes du TV-en tar for mye oppmerksomhet i stuen, anbefaler jeg å male veggen bak i en mørkere farge. Så blir ikke kontrasten så stor, sier Jannike Kråkvik til DinSide.

De gamle billedrørsTV-ene ga oss ikke så mange valg. De måtte ha et stødig bord eller møbel å stå på. Da TV-ene ble flate, ble de riktignok enklere å plassere dem, men etter hvert blir de nå større og større, at for mange ser man ikke stuen for bare TV.

I forbindelse med lanseringen av LGs nye designTV-er, har interiørstylistene og fotografene Jannike Kråkvik og Allesandro d'Orazio innredet to ulike stuemiljøer, for å vise hvordan man best kan få TV-en til å passe inn i stuen.

Lei av interiørklisjeene? Da bør du sjekke ut FYNCT-bloggen

Ikke sett TV-en mot døren

Én ting er hvordan man plasserer TV-en i forhold til andre møbler. Noe av det viktigste er kanskje hvor du velger å sette den.

– Den vanligste feilen mange gjør er at de plasserer TV-en for høyt på veggen, sier Kråkvik.

Hvor høyt du bør plassere TV-en, avhenger av hvor høy sofaen eller stolene dine er. Som hovedregel bør midten av TV-en plasseres i øyehøyde, eventuelt litt over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer