Slik kan du finne hvilke farger som passer hjemme hos deg

Slipp deg løs med farger hjemme. Her er den enkle løsningen på å treffe riktig!

IDIOTSIKKERT TRIKS: Vanskelig å vite hvilke farger som passer hjemme? Ta utgangspunkt i et maleri eller tapet - det funker alltid! er rådet fra fargeeksperten. Foto: FOLIO/NTB SCANPIX
IDIOTSIKKERT TRIKS: Vanskelig å vite hvilke farger som passer hjemme? Ta utgangspunkt i et maleri eller tapet - det funker alltid! er rådet fra fargeeksperten. Foto: FOLIO/NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år lanserer fargehandelskjedene årets farge. I år er det rosa. I fjor var det oransje, og tidligere år har det vært blågrønt, grønt og lilla. Dette skal du imidlertid ikke ta så altfor høytidelig:

- Det er lett å bli veldig påvirket av ting rundt seg. Man bør være litt mer opptatt av å tenke på hva man selv liker; hvilke farger som får det til å pirre litt i hjertet - og som man kanskje liker å ha på seg - og så bør man tørre å ta dette inn i hjemmet sitt, sier interiørstylist Christine Hærra under et arrangement på Oslo Design Fair.

- Vi bør senke skuldrene og ikke ta interiør for seriøst. Man bør stille ut ting, vise fram det man har, og så kan man bytte det ut og variere. Heng gjerne ting på veggen på litt «rare» måter. Hjemmet skal være en ramme for selve livet, sier stylist Per Olav Sølvberg.

LES OGSÅ: Lag dine egne lamper

Slik finner du farger som matcher

Mange velger nå blått og grønt på veggene sine, men i mange ulike nyanser.

- Men den største trenden nå er å velge en farge som gjenspeiler din personlighet. Man skal ikke lenger ha det samme som naboen, men man skal ha et hjem som gjenspeiler deg og din personlighet, forteller fargeekspert Dagny Thurmann-Moe til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer