Tibber Pulse

Slik kan du se strømforbruket i sanntid

Disse boksene kan hjelpe deg å senke forbruket.

SMART STRØMBOKS: Med en slik boks kan du hente ut strømforbruket ditt i sanntid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SMART STRØMBOKS: Med en slik boks kan du hente ut strømforbruket ditt i sanntid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har strømprisene skutt i været med prisrekorder både mandag og tirsdag, noe som har ført til at mange forsøker å begrense strømforbruket sitt.

Vi i Dinside har skrevet om hvor mye det koster å dusje, lade elbilen og vaske klær nå som strømprisen er såpass høy og samtidig delt tips om hvordan du kan kutte i strømforbruket.

Ny kontakt på strømmåleren

For et par år siden startet arbeidet med å erstatte strømmålere i husholdninger i hele Norge med de automatiske strømmålerne (AMS). På disse strømmålerne er det en såkalt HAN-port som du kan aktivere dersom nettselskapet har åpnet for dette.

HAN står for «Home Area Network», og denne porten kan gi deg detaljert informasjon om:

  • Strømforbruk i sanntid (effektuttak)
  • Strømforbruket siste time
  • Spenningsnivå
  • Overskuddskraft (fra eksempelvis solcelleanlegg) som mates inn i nettet

Enkelte av strømselskapene i Norge tilbyr nå utstyr du kan koble til HAN-porten for å hente ut de nevnte punktene slik at du kan følge med på strømforbruket ditt i sanntid.

Dette gjør det enklere å ha oversikt over strømforbruket slik at du eventuelt kan redusere det om du føler det er for høyt.

Tibber Pulse

Tibber, Fjordkraft og Glitre, samt datterselskapet Vibb, er strømleverandører som selger bokser du kan koble til HAN-kontakten for å følge strømforbruket ditt i sanntid.

TIBBER PULSE: En slik strømboks gjør det enklere å få oversikt over strømforbruket. Foto: Pål Joakim Pollen
TIBBER PULSE: En slik strømboks gjør det enklere å få oversikt over strømforbruket. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Du er ikke avhengig av å ha en strømavtale med Tibber eller Glitre for å få tilgang til disse dataene.

Tibber Pulse er kanskje den mest kjente, og har du en slik kan du enkelt se hvor mye strøm du forbruker til enhver tid. I appen kan du også se strømpris og strømforbruket ditt over tid.

Det som skiller Tibbers løsning ut fra de andre sanntidsløsningene, er at Tibber begynner å få en rimelig solid smarthusløsning som gjør det enkelt å integrere de smarte produktene dine med selskapets strømtjenester.

Blant annet kan Tibber og elbilladeren Easee «snakke sammen» slik at bilen din automatisk lades når strømprisen er på sitt laveste.

Tibber-appen gir god oversikt over strømforbruket ditt.
Tibber-appen gir god oversikt over strømforbruket ditt. Vis mer

Glitre SmartBox

Glitre på sin side selger Glitre SmartBox, som er utviklet av datterselskapet Oss Norge, som også selger boksen under navnet Oss-brikke. Har du en strømavtale med Vibb kan du se Oss-dataene rett i Vibb-appen.

Med en Glitre SmartBox/Oss-brikke får du hentet ut de samme strømdataene som Tibber Pulse, men enn så lenge er ikke smarthusløsningen like utbredt som hos konkurrenten.

Oss har inngått et samarbeid med Telia-eide FutureHome og du kan også integrere den i smarthushjemmet ditt hvis du bruker Athom Homey-sentralen.

Annonse: Få tilbud på varmepumper

Fjordkraft Puls

I motsetning til Tibber og Glitre, er du avhengig av å ha en strømavtale hos Fjordkraft for å bruke Fjordkraft Puls, som er navnet på selskapets sanntidsmåler.

Fjordkraft-appen viser oversikt over sanntidsforbruk, forbruk over tid og også nåværende og kommende strømpris.

Fjordkraft Puls gir deg detaljert informasjon om strømforbruket ditt. Foto: Fjordkraft
Fjordkraft Puls gir deg detaljert informasjon om strømforbruket ditt. Foto: Fjordkraft Vis mer

Appen har også flere smarthusløsninger for styring av boligvarme som Sensibo og smartlading av bil i Easee og Zaptec, med støtte for blant annet Audi, BMW, Jaguar, Skoda, Seat, Porsche og Mini. Ford Mustang og Mercedes kommer snart, samt støtte for ladeboks fra Wallbox.

I tillegg står Haugaland Kraft bak boksen KraftPlugg som gir deg informasjon om forbruk i sanntid og full oversikt over forbruk og pris. KraftPlugg har også en fiffig detalj med en integrert temperaturmåler som til enhver tid viser temperaturen i sikringsskapet ditt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer