Tibber Pulse

Slik kan du se strømforbruket i sanntid

Disse boksene kan hjelpe deg å senke forbruket.

SMART STRØMBOKS: Med en slik boks kan du hente ut strømforbruket ditt i sanntid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SMART STRØMBOKS: Med en slik boks kan du hente ut strømforbruket ditt i sanntid. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uka har strømprisene skutt i været med prisrekorder både mandag og tirsdag, noe som har ført til at mange forsøker å begrense strømforbruket sitt.

Vi i Dinside har skrevet om hvor mye det koster å dusje, lade elbilen og vaske klær nå som strømprisen er såpass høy og samtidig delt tips om hvordan du kan kutte i strømforbruket.

Ny kontakt på strømmåleren

For et par år siden startet arbeidet med å erstatte strømmålere i husholdninger i hele Norge med de automatiske strømmålerne (AMS). På disse strømmålerne er det en såkalt HAN-port som du kan aktivere dersom nettselskapet har åpnet for dette.

HAN står for «Home Area Network», og denne porten kan gi deg detaljert informasjon om:

  • Strømforbruk i sanntid (effektuttak)
  • Strømforbruket siste time
  • Spenningsnivå
  • Overskuddskraft (fra eksempelvis solcelleanlegg) som mates inn i nettet

Enkelte av strømselskapene i Norge tilbyr nå utstyr du kan koble til HAN-porten for å hente ut de nevnte punktene slik at du kan følge med på strømforbruket ditt i sanntid.

Dette gjør det enklere å ha oversikt over strømforbruket slik at du eventuelt kan redusere det om du føler det er for høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer