Rimelig håndverker

Slik kan du spare penger på håndverkere

God planlegging er nøkkelen.

MÅ IKKE BLI FOR DYRT: Rør-og elektroarbeid bør du for all del ikke gjøre selv for å spare penger - men god planlegging og tilrettelegging i forkant, kan presse håndverker-prisen ned. Foto: Linn Merete Rognø.
MÅ IKKE BLI FOR DYRT: Rør-og elektroarbeid bør du for all del ikke gjøre selv for å spare penger - men god planlegging og tilrettelegging i forkant, kan presse håndverker-prisen ned. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Å leie inn fagfolk som rørlegger og elektriker, kan bli en kostbar affære. Men prisene varierer fra firma til firma, og det er flere ting du kan gjøre for å få utført jobben så rimelig som mulig.

Her får du tipsene.

Dette må du ikke gjøre selv

Det kan være fristende å selv prøve seg på rør-eller elektroarbeidet hjemme for å redusere kostnadene. Men er ikke en god løsning da det kan være direkte livsfarlig å tukle med på egenhånd, advarer Bjørn A. Grimsrud, fagsjef ved Fagrådet for våtrom.

- Elektro- og rørarbeid skal utføres av fagfolk. Elektroarbeid av hensynet til liv, helse og brannrisiko. Rørarbeidet av hensynet til vannlekkasjer med påfølgende fare for store lekkasjeskader, forklarer Grimsrud til DinSide.

Stabilitet og bæring i konstruksjonene av gulv og vegger, og vannskadesikkerhet er også så vesentlig at dette helt klart også bør overlates til dem som kan det, mener Grimsrud. Dette for å unngå at gulvet svikter, flisene løsner eller at dusjvannet renner ned i etasjen under.

- I prinsippet kan du gjøre mye selv, men husk at egeninnsats kan tukle til ansvarsforholdet mellom deg og håndverkeren. Plan- og Bygningsloven krever at du skal ha nødvendig faglig kompetanse for det du gjør. Forsikring er også et element i dette, dersom det nyoppussede badet lekker. En annen ting er hva slags dokumentasjon skal du sitte igjen med?, sier Grimsrud videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer