DAB- og mobilnett

Slik kan Nato-øvelsen påvirke deg

Det kan bli nettutfall, og det kan være hendelser som gjør at mobilnettet midlertidig blir satt ut av drift, ifølge Telenors dekningssjef.

TID FOR ØVERSE: Militære styrker fra forsvaret og Heimevernet holder vakt i Borg havn i Fredrikstad, der militære kjøretøyer og materiell til Nato-øvelsen Trident Juncture ble losset av det danske lasteskipet Ark Germanica. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix.
TID FOR ØVERSE: Militære styrker fra forsvaret og Heimevernet holder vakt i Borg havn i Fredrikstad, der militære kjøretøyer og materiell til Nato-øvelsen Trident Juncture ble losset av det danske lasteskipet Ark Germanica. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øvelsen vil bestå av om lag 40.000 soldater fra til sammen 31 land. Forsvaret har bestilt over 1.300 SIM-kort for anledningen, og Telenor utelukker ikke at øvelsen vil påvirke DAB- og mobilsignalene.

– Det kan bli nettutfall, og det kan være hendelser som gjør at mobilnettet midlertidig blir satt ut av drift. Men vi har høynet beredskapen, slik at jeg tror dette stort sett vil gå bra, sier dekningssjef Bjørn Amundsen i Telenor til NRK.

Telenor trekker spesielt fram områdene rundt Rygge flystasjon i Østfold og rundt militæranlegget på Sessvollmoen utenfor Oslo som steder som ganske sikkert vil påvirkes av øvelsen.

Nettleverandøren Telia har forberedt seg ved å sette opp ekstra basestasjoner for å ta unna den økte mobilnettaktiviteten. Det har vært knyttet stor spenning til hvordan både trafikken og hverdagen til befolkningen for øvrig vil bli påvirket av Nato-øvelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer