Slik kaster du styret

Hva skal til for å få kastet styret i borettslaget?

Hva gjør du dersom du ikke har tillit til styret i borettslaget?  Foto: Per Ervland
Hva gjør du dersom du ikke har tillit til styret i borettslaget? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev i går om Nedre Haugen borettslag som Obos har begjært konkurs, og som risikerer å tvangsselges: "Borettslaget fra helvete".

Historien bak er lang som et vondt år, og involverer anklager og konspirasjonsteorier nok for en mer enn middels god film, inkludert milliongjeld, Obos er anklaget for korrupsjon, domstolen er anklaget for korrupsjon, og på siste generalforsamling så styret seg nødt til å leie inn sikkerhetsvakter for å holde orden.

Endel av borettshaverne er svært misfornøyde med styret, og ønsker å bytte det ut. Om det er riktig eller galt, skal vi ikke ta stilling til her - men vi ser nærmere på hvordan man går frem, dersom man er så uenig eller misfornøyd med jobben styret gjør at man ønsker å bytte det ut.

Bli kvitt styret

Ifølge Thor Eek, avdelingsidrektør i NBBL er det svært sjelden at styret i borettslag eller boligsameier blir så dårlig stilt at beboerne ønsker å bytte ut styret før perioden på ett år er omme. Men det har skjedd, og gangen er ganske enkel.

- Det man må gjøre er å stille mistillitsspørsmål til styret på generalforsamling. Styret er valgt av generalforsamlingen, og det er også bare den samme generalforsamlingen som kan avsette styret og velge inn et nytt, sier Eek til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.