Slik kjøler du ned ølflasken i en fei

Du trenger bare tre ting: Is, vann og bordsalt.

En neve salt til en bøtte er omtrent passe, ifølge Anette Fjelleng Hansen fra Matprats sommertrikspatrulje. Foto: ELISABETH DALSEG
En neve salt til en bøtte er omtrent passe, ifølge Anette Fjelleng Hansen fra Matprats sommertrikspatrulje. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er noe ekstra nitrist med pisselunken drikke på en varm sommerdag. Vi prøver så ofte vi kan å sørge for at det er noe godt og kaldt klart i kjøleskapet, og ha isbiter i alt man kan ha isbiter i.

Det er imidlertid ikke alltid vi får det til, og ikke alle drikker passer over is. Vi vil for eksempel ikke ødelegge en ekstra fin hvit eller musserende vin med å vanne den ut, og øl med isbiter i står heller ikke øverst på listen over kulinariske nytelser hjemme hos oss.

Heldigvis er løsningen enkel:

– Alt du trenger er en bøtte eller en balje med vann, isbiter og litt bordsalt, sier Anette Fjelleng Hansen fra Matprats sommertrikspatrulje.

Ha vann, is og en god neve finkornet salt i en bøtte. Rør godt rundt, og sett flaskene ned i den. Fem-ti-femten minutter senere, vil du ha perfekt nedkjølt drikke. Tiden avhenger av størrelsen på flaskene, opprinnelig temperatur, hvilken temperatur du ønsker - og hvor mye saltvannsisblanding som er i bøtten. Her er det bare å prøve seg frem. Og rør gjerne forsiktig rundt i baljen underveis, er rådet fra Fjelleng Hansen.

 

Et annet triks, om dagen er ekstra varm, og du ikke har isbiter, er å pakke inn ølbokser eller flasker i vått avispapir. Legg det i solen, og la fysikken gjøre det fysikken gjør: Ta varme fra ølen for at vannet skal fordampe.

Flere smarte triks for å kjøle ned flasker når du er på tur

Se flere triks fra Matprats sommertrikspatrulje:

  • Smart når du skal skjære cherrytomater
  • Genialt grillspydtriks
  • Slik kjenner du hvor godt biffen er stekt
  • Slik skreller du en hel hvitløk på få sekunder
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer