Slik kjøper du din første bolig

For de aller fleste er det vanskelig, men ikke umulig, å komme seg inn på boligmarkedet.

Det er kanskje ikke like lett som for ti år siden, men det lar seg gjøre for de aller fleste å kjøpe egen bolig. Foto: Colourbox.com
Det er kanskje ikke like lett som for ti år siden, men det lar seg gjøre for de aller fleste å kjøpe egen bolig. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sterk boligprisvekst og økte krav til egenkapital ved kjøp av bolig har gjort inngangen til boligmarkedet vanskeligere for førstegangskjøpere. Det er imidlertid ikke umulig.

Her er fem ulike veier til egen bolig. Kanskje en av dem passer for deg?

Skaff deg egenkapital

Her er det i utgangspunktet to muligheter: Jobb og spar - eller få pengene. Jobb og spar er relativt selvforklarende. I tillegg til å legge til side penger, kan du også se på forbruket ditt. Er det noe du kan kutte? Du kan selvfølgelig sitte og klage over at du ikke har råd til å kjøpe egen bolig; men for mange handler det om å endre vanene. For trenger du den aller kuleste mobiltelefonen, den beste PC eller Mac-en, og hvor mye - og ikke minst hvor dyre - klær kan du ha før det blir patetisk å si at du ikke klarer å spare?

For det inngir ikke mye respekt å klage over at du ikke har råd til å kjøpe egen bolig når prisen på antrekket ditt nærmer seg 10.000 kroner.

Det er også mulig å ønske seg penger, selv om du ikke er i arvebransjen. Alle monner drar. Så i stedet for å ønske seg dill, dall, klær, vin og bøker til bursdag og jul, kan du ønske deg bidrag til BSU- eller sparekonto.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer