Slik kutter du strømutgiftene

Det er mye penger å spare.

Står PC-en på konstant? Du sparer en del kroner på å slå den av. Foto: Colourbox.com
Står PC-en på konstant? Du sparer en del kroner på å slå den av. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du bekymret for boliglånsrentene? Hvorfor ikke kutte i strømutgiftene i stedet? Du kan kanskje spare noen kroner på å bytte strømleverandør, men vil du virkelig kutte strømregningen, bør du ta kontroll over energiforbruket på andre måter.

Her finner du den billigste strømmen

Hører du med til dem som har full varme i stua, åpen dør til entré og kjøkken, og dessuten har dørene til soverommene åpne? Dersom du senker temperaturen i huset ditt med én eneste grad, kan du redusere utgiftene til oppvarming med rundt 5 prosent.

Her flyr pengene

La oss se på følgende eksempel: En kraftig stasjonær PC bruker omtrent 250 watt. Hvis denne står på hele døgnet gjennom et helt år, vil dette utgjøre 1.095 kroner med en strømpris på 50 øre per kWh.

Guide til grønnere PC-bruk

Kanskje har du flere elektriske apparater som står og går hele døgnet? Trekk ut mobilladeren, klokkeradioen du ikke bruker, og slå av alle lys før du legger deg.

Lurer du på hvor mange kroner ett av dine elektriske apparater koster deg? Det er enkelt å regne ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer