Slik kvitter du deg enkelt med kaffegruten

Kaffegrut fra presskannen skal ikke helles ut i vasken. Med mindre du benytter deg av dette enkle trikset.

SMART: Litt tørkepapir i bunnen av vasken samler opp kaffegruten.  Foto: ELISABETH DALSEG
SMART: Litt tørkepapir i bunnen av vasken samler opp kaffegruten. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brygger du kaffen din med presskanne? Enkelt og godt, men det kan være litt klinete å bli kvitt kaffegruten.

Det mest fristende er å helle det ut i vasken, for da får du skylt godt ut av kannen samtidig. Men vasken er det siste stedet kaffegruten bør ende.

Ikke bare kan det i kombinasjon med matfett danne propper i avløpet fra vasken. Når det skylles ut i avløpsnettet kan det også tette igjen rørene. I tillegg er det mat for rotter og andre skadedyr vi ikke har lyst til å fore.

Tre andre kaffetabber du bør styre unna

Skjeen kan hjelpe, men ...

Det er enkelt å spa ut det grøvste med en skje, rett i matavfallet der det hører hjemme, men hva med resten? Den enkleste måten å bli kvitt restene er fortsatt å skylle dem ut, men da har du ikke løst problemet med at det går kaffegrut i rørene.

Heldigvis finnes det et smart triks. Dekk sluket med tørkepapir.

Tenk deg om før du kaster kaffegruten. Det er mange smarte ting du kan bruke den til.

Tørkerullen virker bedre

SMART: Har du fått oljemaling på hendene? Skrubb  dem med olje og kaffegrut. Foto: Elisabeth Dalseg
SMART: Har du fått oljemaling på hendene? Skrubb dem med olje og kaffegrut. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer


Det er akkurat så enkelt som det høres ut. Legg litt tørkepapir i vasken, slik at det dekker sluket godt. Så har du litt vann i presskannen, og snurrer litt på den, så du får samlet opp restene, og så heller du bare ut i vasken, over papiret. Tørkepapiret samler opp kaffegruten som om det var et kaffefilter.

Du kan selvsagt også bruke kaffefilter til dette, men det er en smule ekstravagant. Har du kaffefilter til overs finnes det mange smartere ting du kan bruke dem til.

Akkurat som når du skal bruke tørkepapir på mat, lønner det seg å velge et godt og sterkt tørkepapir. Det er ikke så farlig her om det loer, det som er viktig er at det ikke går i stykker av vannet og behandlingen det får - da er du like langt.

Slik brygger du den beste presskannekaffen

Barista Håkon Kinn på Stockfleths i Oslo har tidligere lært oss å lage "latte art", og at størrelsen på kaffekoppen har betydning for smaken på kaffen.

Han har også vist oss hvordan du gjør presskannekaffen bedre:

 


Du trenger forøvrig ingen presskanne for å brygge kaffe. Enten du har mistet selve filteret, eller bare har en mugge til rådighet, er det enkelt, slik kaffebrenner og barista, Måns Akne Andersson, ved Barista School i Oslo tidligere har vist oss. Alt du trenger er en mugge, varmt vann, kaffe og en skje:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer