Slik kvitter du deg med løvetann

Men pass på å få med rota.

VENN ELLER FIENDE? Noen syns løvetanna er vakker, men de fleste av oss vil ha den bort for alt det er verdt.  Foto: Berit B. Njarga
VENN ELLER FIENDE? Noen syns løvetanna er vakker, men de fleste av oss vil ha den bort for alt det er verdt. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Løvetann er elsket av noen, og dypt hatet av mange. Vil du ikke ha den verken i salaten eller i gressplenen, har forsker i ugressbiologi, Helge Sjursen ved Universitetet for miljø- og biovitenskap, noen tips om hvordan bli kvitt styggedommen.

Les også: Nå er krigen igang - slik bekjemper du sneglene

Unngå at de sprer seg

Har du allerede fått løvetann i plenen, vil du helst ikke at det blir flere av dem. Dermed er det viktig å gjøre en innsats så de ikke sprer seg.

Da må det litt mer til enn å kjøre over løvetanna med gressklipperen.

- Dersom man prioriterer å fjerne planter som er i knopp eller blomst, og kaster avfallet slik at ikke plantene fortsetter å vokse i kompostbingen, kan man komme langt på vei for å unngå frøspredning, sier Helge Sjursen.

Les også: Har du en slik i hagen? Da bør du passe på

Anbefaler løvetannstikker

Vil du derimot bli kvitt hele løvetannproblemet, mener Helge Sjursen den beste metoden er å bruke en såkalt løvetannstikker eller løvetannklo.- Dersom man ønsker en "giftfri" fjerning, er en løvetannstikker det beste redskapet, spesielt til de minste plantene, sier Sjursen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer