Slik lager du arbeidslys med LED

Vi fant ikke noe arbeidslys som passet, derfor laget vi noe selv.

ARBEIDSLYS:  For en billig penge kan du lage deg utmerket LED-arbeidslys over arbeidsbord eller verktøymaskiner. Foto: BRYNJULF BLIX
ARBEIDSLYS: For en billig penge kan du lage deg utmerket LED-arbeidslys over arbeidsbord eller verktøymaskiner. Foto: BRYNJULF BLIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidslys kan være så mangt. Det vi var ute etter var god belysning over arbeidsbenkene, og det var ikke så lett å finne. Det finnes armaturer med lysrør til i å feste i taket, det finnes forskjellige løsninger til å plassere under benkeskap, det er veldig mange lamper som sitter på en arm.

Men det vi var ute etter var noe som ikke var så høyt som oppunder taket, men heller ikke så nært som en bordlampe. Det skulle heller ikke ha noen form for fot, arm eller bordfeste som var i veien.

I den delen av verkstedet hvor vi sitter med småting fungerer det utmerket både med lampe på arm og lupe-lampe, i tillegg til lysrørarmaturen som henger i taket.

Det ideelle på den andre arbeidsbenken hvor vi driver med større ting, var belysning som svevet over arbeidsbenken i høyde med øynene når vi står og holder på med ett eller annet.

Det måtte vi tydeligvis lage selv.

Les også: Dem ting du bør vite om LED-lamper

LED - selvfølgelig

Selv om lysrør fungerer helt ok i taket, så var ikke det aktuelt over benken. Vi ville ha LED, og sjekket ut forskjellige løsninger. Vi har montert LED-lister fra IKEA i bokhyller, men det var for svakt som arbeidslys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer