Slik lager du HaPå selv

Det eneste du trenger er søtet kondensert melk.

HAPÅ: Det smøremyke karamellpålegget lager du enkelt selv. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
HAPÅ: Det smøremyke karamellpålegget lager du enkelt selv. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor kjøpe når du kan lage selv? Vi har tidligere vist hvordan vi lager hjemmelaget peanøttsmør og Nugatti, og i dag har turen kommet til HaPå.

Det er ingen ting i veien med å kjøpe pålegg, men det er ekstra stas å lage det selv. Og som en bonus har du full kontroll på hva du spiser.

Nybakt brød med HaPå? Det er ikke bare godt med hjemmelaget brød, en vanlig familie kan spare mer enn 5.000 kroner i året om de baker brødet selv.

Slik gjør du:

Du trenger en boks søtlig kondensert melk. Dette får du kjøpt i de fleste velassorterte dagligvareforretninger til 25-30 kroner.

Legg boksen ned på siden i en gryte med vann. Gryten trenger ikke være stor, men du bør ha nok vann til å nesten dekke boksen.

Kok opp vannet, og la det koke i tre timer. Skru ned varmen slik at det fortsatt koker, men det trenger ikke fosskoke.

Underveis må du å fylle på med vann. Det er en fordel om du fyller opp med varmt vann, slik at temperaturen holder seg stabil hele tiden.

Du bør også snu litt på boksen underveis, slik at ikke samme del av boksen blir liggende ned mot platen. Det er ikke farlig, men da kan pålegget bli litt ujevnt kokt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer