Slik lager du knallgode jukseravioli

Du trenger ikke jobbe lenge på kjøkkenet for å imponere med hjemmelaget ravioli.

JUKSERAVIOLI: Wonton-papir er akkurat som pastadeig, og perfekt når du skal lage mat fort, sier Øyvind Medbostad til Dinside. Foto: ELISABETH DALSEG
JUKSERAVIOLI: Wonton-papir er akkurat som pastadeig, og perfekt når du skal lage mat fort, sier Øyvind Medbostad til Dinside. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hjemmelaget mat er alltid best, men det er ikke alltid vi har like god tid til å stå på kjøkkenet. Heldigvis er det lov å jukse litt!

- Du kan selvsagt lage pastadeigen selv, men har du dårlig tid, anbefaler jeg å kjøpe en pakke wonton-pastry, sier Øyvind Mebostad, huskokk hos BSH Husholdningsapparater til Dinside.

En slik pakke får du i de aller fleste asiatiske dagligvarebutikker, og i de største supermarkedene. Den ligger i fryse- eller kjøledisken, og du tiner den enkelt over natten.

De små deigarkene er perfekt tynne, og den største utfordringen du vil møte på er å få ett og ett ark fra hverandre. (Det er ikke fryktelig vanskelig.)

Det er heller ikke vanskelig å lage pastaen selv, men det tar litt lenger tid: Slik lager du pasta. Se også vår test av fersk pasta

Damp raviolien

I tillegg til å bruke de ferdige wonton-papirene, låner vi et knep til fra kineserne.

- Damper du raviolien i stedet for å koke dem, unngår du at fyllet forsvinner ut i kokevannet om de ikke er helt tette.

Du kan selvsagt koke dem, men det krever litt mer arbeid når du lager dem - blant annet er det viktig å få ut all luften, og du må være helt sikker på at du klarer å lime deigen godt sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer