Slik lager du lampene selv

Lag dine egne, spesielle lamper - helt enkelt. Og på kun 30 minutter.

GJØR DET SELV: Du kan lage egne lamper på 30 minutter, og det er superenkelt! Foto: Erik Hannemann/Siv Endresen/Spetakkel Forlag
GJØR DET SELV: Du kan lage egne lamper på 30 minutter, og det er superenkelt! Foto: Erik Hannemann/Siv Endresen/Spetakkel Forlag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er viktig med god og riktig belysning. Finner du ikke den lampen du egentlig vil ha? Da kan du lage den selv.

Vi har tidligere skrevet hvordan du kan lage dine helt unike bord av billige, enkle og masseproduserte Ikea-bord. Vi har også omtalt flere smarte Ikea-hacks, altså modifiserte Ikea-møbler, som leserne har laget.

Nedenfor kan du se hvordan du lett kan lage dine helt egne og unike lamper, av standardvarer fra Ikea. Men stopp ikke der! Selvsagt kan du også bruke fremgangsmåtene for å lage liknende lamper av ande produkter du har liggende - eller som du finner i andre butikker.

Ideene og bildene nedenfor er hentet fra boken Ikea-hacking, som er skrevet av interiørdesigner Siv Endresen. Hun har drevet med ombygging av Ikea-møbler i årevis, og har samlet noen av sine tips i denne boken. Der får du også detaljerte forklaringer på hvordan du skal utføre de ulike prosjektene. Boken er utgitt på Spetakkel Forlag.

Har du modifisert eller redesignet Ikea-møbler eller andre møbler? Send oss gjerne bilder og tips på denne epost-adressen.

Les også: Slik får du riktig belysning

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer