Slik lager du plen

Hvis du ikke har penger som gress, legger du plenen selv.

Publisert
Sist oppdatert

En gressplen skal man ha, når man bygger nytt hus eller omdisponerer bruken av hagen. Men det er flere framgangsmåter, hvilken skal du velge?

Alternativene er å så selv eller kjøpe plen på rull, det siste er selvsagt raskest, men også dyrest. Men hva må du gjøre i forkant? Sparer du noe arbeid ved å kjøpe ferdigplen?

Det viktige grunnarbeidet

Når du skal legge plen er det svært viktig at grunnen er riktig preparert. Det er viktig at du sørger for et jordlag på ca 20 cm, og dette må være gjødslet og klart slik at gresset har noe å vokse på.

Hvis du vil opparbeide en del av hagen som tidligere har vært brukt til andre vekster har du en jobb foran deg. Først og fremst må du fjerne alt over jorda, så er det tid for å fjerne røtter og steiner.

Les også: Hvem er sjef i hagen?

Har du hogd ned trær, noe som er en fordel da for mye skygge gir lett mye mose i plenen, sitter du igjen med stubber. For å fjerne disse må du enten leie en minigraver og grave opp både stubbe og røtter, eller hyre inn en mann med en stubbefreser. Da freser han stubben ned til et stykke under bakkenivå, og du kan fylle på igjen med flis og jord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.