Slik lager du syltetøy på glass

En av hemmeligheten for langvarig godsmak, er å styre unna vann.

SOMMER PÅ GLASS: Det ser kanskje pent ut på bildene, men sett på lokket med én gang du har fylt glasset - så holder syltetøyet seg bedre. Foto: ALL OVER PRESS
SOMMER PÅ GLASS: Det ser kanskje pent ut på bildene, men sett på lokket med én gang du har fylt glasset - så holder syltetøyet seg bedre. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Litt for mye bær i skog og hage og litt for liten fryser? Sommerens søteste egner seg heldigvis perfekt for å putte på glass, og gjør du det riktig kan det holde i over et år, selv uten bruk av kunstige tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler.

Anders Porsmose-Larsen har gjort det til en levevei å legge mat på glass uten konserveringsmidler i Nordisk Køkken. Hans råd til deg som har lyst til å gjøre det samme er enkelt:

- Ikke tilsett vann til syltetøyet, og sørg for at glassene er helt tørre før du fyller dem. For vi ser at det gjerne er det som først blir dårlig, sier Porsmose-Larsen til Dinside.

Nordisk Køkken selger alt fra syltetøy og ketchup til supper og olje på glass og flasker, og alt er produsert helt uten kunstige tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Det forhindrer ikke at produktene er holdbare i flere måneder. Og Porsmose-Larsen delte i fjor sommer villig vekk sine beste naturlige konserveringstips med Dinside.

Så lenge holder maten i fryseren

Slik putter du sommeren på glass

Fremgangsmåten om du ønsker å sylte ned sommerens fangst er stort sett den samme, uansett hvilket syltetøy du lager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer