Slik lager du verdens beste tomatsaus

Når tomatene har blitt akkurat litt for modne, blir smaksløkene våre lykkelige.

RASKT OG GODT: Det er ikke mange minuttene på gryten med litt krydder og hvitvin før tomatbitene blir til en fin og jevn saus.  Foto: COLOURBOX.COM
RASKT OG GODT: Det er ikke mange minuttene på gryten med litt krydder og hvitvin før tomatbitene blir til en fin og jevn saus. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva skal vi ha til middag i dag? Noen stiller seg spørsmålet daglig, andre, mer organiserte, når dagen ikke blir helt som planlagt.

Da er det fint å ha jukset litt, og ha noe på lur i skap eller fryser. Vår mest populære nødløsning er en tomatsaus, som egner seg perfekt alene til pasta, eller som base for mer kompliserte sauser, gryteretter, taco eller pizza.

Det beste av alt? Den blir aller best om vi har tomater som nesten er modne for søppelet.

Visste du at vi kaster 190.000 brød hver dag? Se alt det gode du kan lage av tørre brødrester.

Ikke kast overmodne tomater

Det er noe med tomater. I de fleste dagligvarebutikker må du velge mellom de litt smakløse som selges i løsvekt, eller større kvanta smakfulle tomater, pakket inn i plast.

Problemet om du bor alene, spiser lite hjemme, eller ikke får planlagt middager fremover, slik at du ikke får brukt opp akkurat én pakke tomater mens de fortsatt er på topp, er at de lett blir i overkant modne.

Tomatene har et mellomstadium, etter de er sprettferske og så faste i fisken at vi har lyst til å spise dem rå i salater eller på skiven, men før de har mugnet og må kastes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer