Slik lager du verdens (nest) beste kaffe

Liten dings til 460 kroner tar rotta på maskiner til hundre tusen.

Kaffeentusiast Kent Vilhemsen viser deg hvordan du ved hjelp av disse plastikkrørene kan lage verdens (nest) beste kaffe.  Foto: PER ERVLAND
Kaffeentusiast Kent Vilhemsen viser deg hvordan du ved hjelp av disse plastikkrørene kan lage verdens (nest) beste kaffe. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glem hvilken type kaffe du drikker. Det er ikke lenger hvilken kaffetype du drikker som gjelder - men hvilken maskin du bruker for å lage den.

Etter fjorårets store snakkis, Clover-maskinen, er det nå AeroPress kaffe-feinschmeckerne vil ha. Det er nok også lommeboken glad for. For mens AeroPress er din for under 500 kroner, må du ut med nærmere hundre tusen for en Clover.

Les også: Lag kaffen selv, spar tusener

DinSide tester AeroPress

Da vi bestemte oss for å la kontorets kaffeentusiast, IT-sjef Kent Vilhelmsen, teste AeroPress for oss, viste det seg selvfølgelig at han allerede hadde gått til innkjøp av en.

- Denne lager verdens beste kaffe. Eller, kanskje verdens nest beste kaffe. Clover-maskinen er vel strengt tatt bedre, sier Vilhelmsen.

Siden Clover-maskinen har en pris vi ikke tør å tenke på, får vi nøye oss med å kjøpe denne fra kaffebarer. AeroPress er imidlertid litt mer lommebokvennlig, og i videoen under kan du se hvordan du bruker den.


Har du prøvd AeroPress? Er det like bra som Clover? Eller hva med maskinene som bruker pods, som Nespresso? Diskuter under artikkelen.

Pris: 460 kroner.
Forhandler: Aeropress fås kjøpt hos utvalgte kaffeforhandlere, og kan også kjøpes på nett, blant annet fra baristamester Tim Wendelboe og nettbutikken Kaffekvern.no.
Ekstrautstyr: Leveres med trakt for smale koffer, samt mer enn 300 kaffefilter. Ekstra kaffefilter fås kjøpt for 45 kroner for 350 stk.

Vi setter ikke penger på det, men vi blir ikke overrasket om det kommer til å ligge en slik kaffemaskin under mange juletrær i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer