Soveromsdør som slår i trekken

Slik løser du det irriterende dør-problemet

Slår soveromsdøren når vinduet på rommet er åpent? Det kan du enkelt fikse selv.

FIKS DET SELV: Om døren har begynt å slå, behøver du nødvendigvis ikke å ringe etter en fagperson for hjelp. Dette er ikke så vanskelig å fikse selv. Her får du vite hvordan. Foto: Linn Merete Rognø.
FIKS DET SELV: Om døren har begynt å slå, behøver du nødvendigvis ikke å ringe etter en fagperson for hjelp. Dette er ikke så vanskelig å fikse selv. Her får du vite hvordan. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Vi sover som regel best i et kjølig soverom, og mange foretrekker derfor å ha soveromsvinduet åpent på nattestid. Men det hjelper ikke så mye på søvnen hvis den lukkede soveromsdøren slår og slår i trekken.

Ekspertene forklarer hvorfor dette skjer, og hvordan det irriterende problemet kan fikses.

Les også: Bytte vindu selv? Slik går du frem

Derfor smeller det i døren

At døren har «løsnet» på denne måten, handler ikke om vekten på døren. Det er ikke noen særlig stor forskjell på soveromsdører i henhold til dette problemet, forteller Liv Solberg Pedersen, teknisk sjef hos Mesterhus .

- Tunge dører vil nok bevege seg litt mindre enn lette, men problemet skyldes ikke dørhengslene, sier Pedersen.

Og det er ikke slik at døren nødvendigvis er gammel og at det er derfor den begynner å slå. Problemet kan også oppstå med helt nye dører.

Pedersen forteller at årsaken til trekk-problemet beror på justering av den lille delen i karmen som kalles sluttstykke.

- Den har vanligvis to justerbare deler som gjør at døren strammer seg inntil karmen og hindrer dørbladet i å bevege seg i lukket stilling, forklarer Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer