Slik lykkes du med kremen i de varmeste månedene

Smarte triks når du ønsker at kaken skal holde seg fin, hele dagen.

KREM TIL FESTKAKER: kan være vanskelig å få kremen til å holde seg stabil på varme maidager. Heldigvis finnes det råd. Foto: JOHNER / NTB SCANPIX
KREM TIL FESTKAKER: kan være vanskelig å få kremen til å holde seg stabil på varme maidager. Heldigvis finnes det råd. Foto: JOHNER / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mai er kakemåneden fremfor alle, ikke minst de store, gode bløtkakene.

Ikke akkurat perfekt planlagt, for det er nettopp på fine, varme vår- og sommerdager det er aller vanskeligst å lykkes med å piske krem.

Krem er tilsynelatende enkelt. Du pisker fløte, eventuelt med sukker eller andre smakstilsetninger, til den får en myk og fast - men ikke for stiv - konsistens.

Det er ingen fasit på krempisking, eller når det er vanskelig. Du kan ha pisket krem jevnlig halve livet, og plutselig skjærer det seg.

Pisker du litt for lenge, blir den litt kornete, så skiller den seg, og så har du laget smør.

Greit triks å ha i smørkrisetider, men en liten katastrofe om butikken er stengt, og gjestene venter på bløt- eller kvæfjordkaken.

Kan du det idiotsikre sitrontrikset som redder stivpiskete eggehviter?

Kremdreperen

Det er flere ulike faktorer som kan bidra til at det skjærer seg med kremen, men det vanligste er at det rett og slett er litt for varmt.

I motsetning til bakst som skal i ovnen, som helst skal ha romtemperatur, trives fløten - og kremen - best i litt kjøligere omgivelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer