Slik lykkes du med sommerullene

Det er lett å gjøre feil, men det er like lett å få det til, om du følger kokkens fremgangsmåte.

KRØLL: Noen ganger krøller den seg før du får lagt på fyll. Andre ganger klistrer den seg fast til skjærebrettet.  Foto: ELISABETH DALSEG
KRØLL: Noen ganger krøller den seg før du får lagt på fyll. Andre ganger klistrer den seg fast til skjærebrettet. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noe av det mest magiske med sommerruller, eller ferske vårruller om du vil, er hvordan det harde, sprø, rispapiret blir et mykt, gjennomsiktig skall, når du dypper det i vann.

Det er ikke vanskelig å få til om du vet hvordan, selv om det er små marginer du har å jobbe med.

For lite vann, og rispapiret går i tusen knas. For mye, og papiret klistrer seg til tallerkenen og du sitter igjen med legendarisk uapetittelig mat.

Ny vri på tacoen? Denne sure frukten setter en ekstra spiss på maten

Bedre med for lite enn for mye vann

Trikset, ifølge Jostein Medhus ved Kulinarisk Akademi og kaptein for det norske kokkelandslaget, er å ikke ha papiret for lenge i vann. Det skal fortsatt være stivt når du legger det ned for å ta på fyllet.

Dyppeteknikken Medhus bruker er ny for oss: Han snurrer på rispapiret ned i en bolle kaldt vann.

- Slik har jeg full kontroll, og unngår at rispapiret blir for bløtt, sier Medhus til Dinside.

I løpet av den tiden det tar en ikke helt trent rispapirruller å legge på fyllet skal papiret ha blitt mer enn bløtt nok, og du kan begynne å rulle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer