Gjør det selv:

Slik maler du flisene

Det er enkelt å gi de gamle flisene et lite løft, dersom du er lei. Men det er et par steg du ikke bør hoppe over!

BILLIG OPPUSSING: Har du lyst til å pusse opp badet eller kjøkkenet, men ikke så lyst til å bruke store summer på det? Da kan du male flisene! I videoen viser vi deg hvordan. Video: Celina Stamper. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lyst til å pusse litt opp på badet eller kjøkkenet, men uten å investere flere hundre tusen med en gang?

En superenkel måte å freshe opp boligen på, er med maling. Vi har testet det å male over flisene.

Lang herdetid

Bjørn Egil Michelsen, teknisk service og malermester hos Scanox AS, forteller at det er mindre slitasje på en veggflis kontra en gulvflis.

– Trestjerner gulvmaling kan brukes etter først en god vask med Trestjerner gulvrens, slipe godt overflaten på veggflisa med 100 kornet sandpapir og så male to til tre strøk i ønsket farge og glans.

Han ber folk være obs dersom de maler flisene på gulvet.

– Det kan holde i mange år men husk at herdetiden er opp mot fire uker så den må behandles pent til å begynne med.

UTSTYRET: Det er litt mer jobb å male over flisene hjemme, enn om det kun var en gipsvegg. Man må nemlig sørge for at malingen fester seg godt til flisene. Foto: Celina Stamper

UTSTYRET: Det er litt mer jobb å male over flisene hjemme, enn om det kun var en gipsvegg. Man må nemlig sørge for at malingen fester seg godt til flisene. Foto: Celina Stamper

Vis mer

Tørket kjapt

Journalisten selv testet denne metoden på kjøkkenflisene, med stort hell. Et ønske om et lysere kjøkken ble kjapt realisert da selve prosessen var en kjapp affære.

Det gikk raskt å male flisene, og malingen var som regel tørr i startflisene, når malingen var tørket på endeflisene. Dermed tok det ikke mer enn et par timer fra start til slutt.

Et veldig viktig steg i malingen av flisene er forarbeidet. Dog glemte undertegnede hele slipingen med sandpapir. Men ettersom det ble brukt et godt lag med heftgrunn, sitter malingen godt nå et par dager i etterkant, og det ser ikke ut til å ha vært et problem på veggflisene. Maler du gulv, bør du være nøye med pussen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer