Slik maler du kjøkkenskapene

Du trenger ikke skru for at kjøkkenet skal bli nytt.

Du kan gjøre mye med et par strøk maling. her er det brukt halvblank Lady Supreme Finish i farge Kalk på fronter, silkematt Lady Wonderwall i Lys antikk på veggene og tak og listverk er malt med halvblank Lady Supreme Finish i Eggehvitt. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NO
Du kan gjøre mye med et par strøk maling. her er det brukt halvblank Lady Supreme Finish i farge Kalk på fronter, silkematt Lady Wonderwall i Lys antikk på veggene og tak og listverk er malt med halvblank Lady Supreme Finish i Eggehvitt. Foto: KRISTIAN OWREN / IFI.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lei av kjøkkenet? Forandring fryder, men det er ikke sikkert du trenger å gå drastisk til verks, selv om du ønsker ny kjøkkeninnredning. Er selve kjøkkenet greit og velfungerende, kan mye gjøres med et par strøk maling.

Det er ikke vanskelig, men det er viktig å være nøyaktig. Her viser vi hvordan.

Ikke klar for å male? Slik klistrer du kjøkkenet nytt

Hvilken maling bør du velge?

Du bør velge en slitesterk interiørmaling som tåler å bli vasket. Velger du også å male kjøkkenveggen bak kjøkkenbenken, som er ekstra utsatt for søl, bør du i tillegg gå for en veggmaling som er lett å vaske, for eksempel Lady Easy Clean.

Vi anbefaler uansett at du snakker med fargehandel eller byggevarehuset ditt, slik at du får en maling som er egnet til akkurat ditt underlag.

For kjøkkenfronter i heltre vil panelmaling passe best, men er frontene i andre materialer kan det hende du finner malingstyper som passer bedre. Vi anbefaler også at du velger heftgrunn og maling fra samme produsent, ettersom disse er laget for å utfylle hverandre.

Høyglansete kjøkkenfronter har vært populært i flere år, men et egenmalt kjøkken vil ikke få like blank overflate som de folierte, selv om du velger høy glansgrad. Høyglanstrenden er på vei ut, men det er verdt å ta med seg at jo glattere overflatene er, jo enklere er det å rengjøre dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer