Slik maler du med kalkmaling

Matte vegger og rustikk stemning med noen kjappe penselstrøk.

For den fine litt røffe effekten er det ikke noe poeng å leke petimeter med kalkmalingen. Denne veggen er malt med Pure & Original Fresco i fargen African Hut. Foto: Kristian Owren / Ifi.no
For den fine litt røffe effekten er det ikke noe poeng å leke petimeter med kalkmalingen. Denne veggen er malt med Pure & Original Fresco i fargen African Hut. Foto: Kristian Owren / Ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interiørbloggfølgere kjenner nok til kalkmalingen Pure & Original-malingen allerede. En rekke interiørbloggere har trykket den til sitt bryst, og du ser den ofte i kombinasjon med håndlagete marokkanske fliser, fra for eksempel Far-far eller Ulfven.

Den mettede malingen med det matte utseende kan imidlertid brukes i en rekke andre kombinasjoner. Kalkete vegger er rålekkert i kombinasjon med for eksempel en teglsteinsvegg, eller med støpejern eller aluminium for den røffe industrielle looken. Og det er langt lettere å få et pent resultat med slik maling enn med vanlig matt interiørmaling: For her gjør det ikke noe om du får en helligdag eller to.

Les også: Slik maler du med den nye interiørmalingen.

Unikt resultat

Det spesielle med Pure & Originals kalkmaling Fresco er at blandingen av kalk og naturlige fargepigmenter gir en unik struktur og fargespill på veggen. Den belgiske trendmalingen finnes i over 100 ulike farger, men ifølge daglig leder i Edda Interiør, Idar Stensvold, går det mye i grått og mørke farger.

– Bestselgeren vår er den varme grånyansen Potato Skin, etterfulgt av den grå betongfargen River Silt. Ellers selger vi mye av de helt mørke, nesten sorte fargene, som Cloudy Concrete og Black Smoke. Noen ønsker også helt hvite vegger, og da er Mineral White et populært alternativ, sier han til Ifi.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer