Slik maler du trykkimpregnert treverk

Er det nytt av året, kan du la penselen ligge et par måneder - med god samvittighet.

Du kan fint male trykkimpregnert treverk, bare du sørger for å behandle det riktig først.  Foto: Kristian Owren / IFi.no
Du kan fint male trykkimpregnert treverk, bare du sørger for å behandle det riktig først. Foto: Kristian Owren / IFi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert, har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt.

- Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø i en pressemelding.

For dersom treverket ikke er ordentlig tørt, vil malingen flasse av med en gang, og du må gjøre dobbelt arbeid.

Ekspertens tips når du skal male hytten: Se video

Brukk fuktmåler

For å sjekke om treverket er tørt nok til å male, kan du bruke en fuktmåler. Treet skal ikke ha en høyere fuktprosent enn 23. Nå vil selvsagt regn og dugg om natten bidra til at treet trekker til seg fuktighet underveis, men det er fukten fra impregneringsprosessen det er ekstra viktig å få bukt med før du maler.

Når du er sikker på at gjerdet er tørt nok, er det stort sett samme fremgangsmåte som maling av andre treverk. For dere som har gjort det før, er det i korte trekk: vask, skrubb, skyll, sopp- og algedreper, (impregner) grunn, mal, tørk og mal, evt tørk og mal et siste strøk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer