Slik monterer du parabol selv

Det er gratis, det er lett og her ser du hvordan.

Jan Einar Støland fra Viasat har gjort det før. Den gode nyheten er at det er så lett at også du kan gjøre det. Foto: & video: Per Ervland
Jan Einar Støland fra Viasat har gjort det før. Den gode nyheten er at det er så lett at også du kan gjøre det. Foto: & video: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har fortsatt mareritt fra mitt første forsøk på å montere parabolen selv. En ting var at min (u)atletiske kropp balanserte på toppen av en fem-meter lang stige i timesvis. Den største nedturen var imidlertid at uansett hvor mye jeg vred og vrengte på rakkelverket, så ble det fortsatt ikke noe TV-bilde i stua.

To dager senere kom parabolmontøren med proffutstyr, smilte hånlig, flyttet parabolen 7 meter, gjorde hele jobben på 30 minutter og sendte regningen i posten...

Men det var den gang, for nå kan faktisk alle gjøre jobben selv - noe som er spesielt praktisk for deg som skal flytte og ta med parabolen, eller vil montere den på hytta.

Parabolmontering for dummies?

Vi fikk Jan Einar Støland fra Viasat til å demonstrere hvordan man monterer og stiller inn parabolen selv, og han forteller:

- Ja, det har faktisk blitt langt enklere enn før. Proffe montører bruker fortsatt et avansert måleinstrument for å gjøre jobben, men et slikt måleinstrument koster såpass mye penger at det har liten interesse for privatpersoner.

- Da er det godt å vite at et kjapt internettsøk eller en iPhone-applikasjon fra Dishpointer faktisk gir deg all den informasjonen du trenger for å stille inn parabolen, sier Støland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.