Slik omgår de 24-timersregelen

Møtt av solgt-skilt på visning.

En skuffet DinSide-leser ble møtt av "solgt"-skilt da hun kom på visning.  Foto: Colourbox.com
En skuffet DinSide-leser ble møtt av "solgt"-skilt da hun kom på visning. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Denne eiendommen ble annonsert i avisen med visning i dag, men tror du ikke vi ble møtt av SOLGT på døra da? Ufint, og vel ikke etter reglene heller ..., skriver en skuffet leser i en e-post til DinSide.

24-timersregelen

Regelen vår leser henviser til, er 24-timersregelen. Kort fortalt går den ut på at man ikke kan legge inn bud på en bolig med en frist som går ut før det har gått 24 timer etter siste annonserte visning.

Så hvordan har det seg at man kan selge boligen før alle visningene er holdt?

- Her var det en som tok direkte kontakt med selger, ba om en privat visning, og la inn et bud, uten at megler var involvert, sier Mikael Bolling Enger, megler i Poppe Eiendom til DinSide.

Les også: Vil endre 24-timersregelen

- Det er klart at jeg ikke kan formidle et bud med kortere frist, sier Bolling Enger. Han forteller at da han hørte om den private visningen rådet han selger å insistere på at bud måtte vente til den offisielle visningen var over, fordi responsen på eiendommen hadde vært god. Dette valgte selgeren å ignorere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer