Slik ordner du opp med naboen din

Bråkete fester, feilparkering, høye gjerder og hunder som gjør fra seg i hagen din...

Slik ordner du opp med naboen din
Publisert
Sist oppdatert

Det er vel ikke få som en eller flere ganger har irritert seg over naboen sin. Han spiller for høy musikk (eller han tåler ikke at du gjør det). Han nekter å felle treet sitt (eller han har gått løs på hekken din med øks). Han trakker over plenen din på vei til stranden (eller nekter deg å bade på stranden der familien din har badet i generasjoner).

Noen nabokonflikter er nye og kortvarige. Andre kan pågå i generasjoner. Og noen ganger bygger det seg opp så mye irritasjon og aggresjon at det kan gå galt for noen hver.

Les: Hvor mye lyd kan du lage?

- Bruk konfliktrådet

Det beste er å løse opp i konflikten, uansett hvor fastlåst den enn måtte synes. Til det kan en nøytral tredjepart være løsningen. Konfliktrådet har lang erfaring med megling i nabokrangler.

Ifølge Gro Jørgensen, Informasjonssjef for konfliktrådene, kommer de fleste frem til en løsning etter megling i konfliktrådet. Og det er partene som selv blir enige. Megleren leder prosessen, men er ikke dommer.

For at en sak skal komme i konfliktrådet, må begge partene være villig til å stille. Men det holder at en av dere tar kontakt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer