Slik pimper du Ikea-møblene dine

La deg inspirere til kreativ gjenbruk av gamle Ikea-møbler.

Liker du ikke bordet? Her har noen satt seks bein fra Imfors-bord på to bambusfinerplater. Foto: Ikea/ikeahacker.blogspot.com
Liker du ikke bordet? Her har noen satt seks bein fra Imfors-bord på to bambusfinerplater. Foto: Ikea/ikeahacker.blogspot.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjenbruk er i tiden. Både idealistisk, og kanskje ikke minst økonomisk, i urolige tider. Loppemarked og rubrikkannonser er populære måter å selge eller gi bort gamle møbler på, men tar man en tur på loppis rett før stengetid søndag ettermiddag er det ofte overvekt av en type møbler: Brukte Ikea-møbler.

Brukte nyere møbler er ofte ikke like populære som såkalte retromøbler (her regner man til og med 70-tallet) eller antikviteter (de ordentlig gamle) og ender ofte sitt liv på søppeldyngen. Men har du et trenet øye, kan det være mulig å finne gull blant gråstein - og Billy-hyller.

Se årets møbelnyheter fra Ikea

Inspirasjon på nett

På nett finnes en rekke ulike blogger som kan inspirere til gjen- eller ny bruk av gamle møbler. En av dem, ikeahacker.blogspot.com har spesialisert seg på å formidle modifisering, eller hacking om du vil, av møbler fra Ikea.

- I mai 2006, gjorde jeg et google-search på Ikea-hackere og så at det var mange vidunderlige ideer som fløt rundt på nettet. Hvor fantastisk hadde det ikke vært om jeg kunne finne dem alle på et sted, tenkte jeg, skriver Ikeahacker Jules på bloggen sin.

Som sagt så gjort.

Nå har Jules samlet flere hundre modifiserte Ikea-møbler på bloggen sin, Ikea hacker.

Uavhengig

Ikea-hackeren får ikke betalt for bloggen sin, og har ingen kommersiell knytning til den svenske møbelkjeden. Men hun får ros for sitt arbeid:

Nyttig på nett:

Charles Michelson i Ikea anbefaler også følgende nettsteder:


- At nettsteder som Ikeahacker dukker opp syntes vi er veldig artig. Det er spesielt morsomt å se hvor kreative folk er og at de finner nye måter å bruke våre produkter på, sier Charles Michelson, kommunikasjonsrådgiver i Ikea til DinSide. - Vi i Ikea er lidenskapelig opptatt av form og funksjon, og å se at andre har det samme engasjementet er gledelig.

- Det er tydelig at folk er opptatt av interiør på nett. Vi ble overasket da vi fant ut at det er over 200 interiørbloggere bare i Norge. Vi har vært i kontakt med noen av disse, for å lære mer om hvordan de bruker blogg som kanal.

På den norske livsstilsbloggen hvitstil.com fant vi også denne modifiseringen av en av årets nyvinninger Trollsta. Som, til blogger Christine Bussolis fortvilelse kun kom i svart og gult.

Heldigvis kan det meste males, så gule bein sprayet med sølvspray, og fikk nytt liv under en gammel hvit lackhylle. Her kan du se hvor fint det ble. (Skroll ned til 15. august.)


Har du modifisert et møbel fra Ikea, eller en annen produsent? Send gjerne bilde til bolig@dinside.no slik at vi kan dele med andre lesere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer