Slik pimper du Ikea-møblene dine

La deg inspirere til kreativ gjenbruk av gamle Ikea-møbler.

Liker du ikke bordet? Her har noen satt seks bein fra Imfors-bord på to bambusfinerplater. Foto: Ikea/ikeahacker.blogspot.com
Liker du ikke bordet? Her har noen satt seks bein fra Imfors-bord på to bambusfinerplater. Foto: Ikea/ikeahacker.blogspot.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjenbruk er i tiden. Både idealistisk, og kanskje ikke minst økonomisk, i urolige tider. Loppemarked og rubrikkannonser er populære måter å selge eller gi bort gamle møbler på, men tar man en tur på loppis rett før stengetid søndag ettermiddag er det ofte overvekt av en type møbler: Brukte Ikea-møbler.

Brukte nyere møbler er ofte ikke like populære som såkalte retromøbler (her regner man til og med 70-tallet) eller antikviteter (de ordentlig gamle) og ender ofte sitt liv på søppeldyngen. Men har du et trenet øye, kan det være mulig å finne gull blant gråstein - og Billy-hyller.

Se årets møbelnyheter fra Ikea

Inspirasjon på nett

På nett finnes en rekke ulike blogger som kan inspirere til gjen- eller ny bruk av gamle møbler. En av dem, ikeahacker.blogspot.com har spesialisert seg på å formidle modifisering, eller hacking om du vil, av møbler fra Ikea.

- I mai 2006, gjorde jeg et google-search på Ikea-hackere og så at det var mange vidunderlige ideer som fløt rundt på nettet. Hvor fantastisk hadde det ikke vært om jeg kunne finne dem alle på et sted, tenkte jeg, skriver Ikeahacker Jules på bloggen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer