Slik planlegger du en ny trapp

Ønsker du mer drastiske forandringer enn ny farge?

Noen ganger er alt som skal til et strøk ny maling, mens andre ønsker en mer radikal forandring, som glasspaneler og stålbeslag. Foto: Ifi
Noen ganger er alt som skal til et strøk ny maling, mens andre ønsker en mer radikal forandring, som glasspaneler og stålbeslag. Foto: Ifi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den vanligste måten å fornye den gamle trappen på, er å gi den et strøk maling.

Les mer og se video: Ny trapp på en helg

Det er imidlertid langt fra den eneste løsningen. Ønsker du å friske opp trappen er det langt flere måter du kan oppdatere den på.

Du kan for eksempel legge teppe, enten over hele trappen eller bare midtpartiet. Trappen kan fliselegges. Ønsker du å lyse opp trappen er det mulig å legge inn små spoter i veggen - elller i trinnene. Trenger du oppbevaringsplass, kan du også legge inn skuffer i trappetrinnene.

I tillegg finnes mange fine detaljer du kan gjøre med gelenderet. Kanskje alt som skal til er å bytte ut den trauste trestokken med en skinnkledt stokk, eller å sette på beslag i endene i aluminium eller rustfritt stål?

Dersom du holder på med et større renoveringsprosjekt, kan det til og med hende du ønsker å flytte på den.

Uansett hva du har tenkt å gjøre er det viktig å planlegge godt i forkant. Vår boligplanlegger lar deg tegne og visualisere alle oppussingsprosjekter, både i to og tre dimensjoner. Du kan prøve og feile, uten et eneste hammerslag, før du bestemmer deg for akkurat hvordan du vil ha det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer