Slik redder du billigvinen

Hell den over på en karaffel, og la den stå en halvtime, så får du mye mer smak for pengene.

En helt grei vin til rundt hundrelappen blir mye bedre etter en halvtime i en vinkaraffel, ifølge Pål Ingebrigtsen. Foto: Per Ervland
En helt grei vin til rundt hundrelappen blir mye bedre etter en halvtime i en vinkaraffel, ifølge Pål Ingebrigtsen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det å lufte vinen er det enkleste trikset for å få mest mulig ut av en ung vin, sier Pål Ingebrigtsen fra Hjemmekokklauget til DinSide.

Unge viner til rundt hundrelappen smaker mye bedre om man får luftet dem ordentlig. Men det holder ikke bare å skru opp korken. Poenget er å få en størst mulig overflate på vinen, og la den stå i minst en halvtime.

– Tar du av korken, er det bare en ørliten overflate som vil være i kontakt med luften. Heller du den over på en karaffel, vil den få en mye større overflate, og ta til seg masse luft.

Og om du skal ha selskap er kartongvin praktisk, men ikke veldig hyggelig å sette på bordet. Hell den i stedet over på noen hyggelige karafler - så får du i tillegg bonusen av en litt mer interessant vin.

Vi har testet en litt spesiell vinkaraffel: New Norm Wine Breather fra Menu

Det er imidlertid ikke all vin som bør luftes.

Ikke med den fineste vinen

Luft er med på å utvikle vinen, så en god ferdiglagret vin av gammel årgang kan bli ødelagt om den får for mye luft. Er du usikker, så hør med de ansatte på Vinmonopolet. Eller la den stå i flasken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer