Slik reddet du en vassen gulrot!

Slik redder du den

Vass gulrot som kjennes ut som gummi? Alt håp er ikke ute!

BLIR FRISK IGJEN: Slike gulrøtter frister ikke veldig å spise. Vi har et triks som kan reversere aldringen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hadde du lyst på gulrøtter til middagen, men oppdager at de du har i kjøleskapet er blitt litt vasse? Det er veldig kjedelig med en myk og bøyelig gulrot, som ikke lenger er like knasende og sprø.

Men fortvil ikke - vi vet akkurat hvordan du kan redde den igjen. I videoen øverst i saken viser vi deg hvordan.

Mistet fuktighet

Matfaglig rådgiver i MatPrat, Marta Brodal Ravnsborg, forteller hvorfor de mister den sprø konsistensen.

- Når gulrøttene har blitt myke er det er tegn på at de har mistet fuktighet. Gulrøtter er spesielt utsatt for uttørking på grunn av sitt tynne skall, så riktig lagring er avgjørende for å hindre at de tørker ut.

Ravnsborg forteller at dersom skaden allerede er skjedd, vil de ha godt av litt hydrering.

- Da kan gulrøttene legges i en bolle eller matboks med kaldt vann – og gjerne noen isbiter. En time i kjøleskapet vil ha god effekt, men de kan gjerne ligge over natta. Dette trikset vil gjøre slappe gulrøtter sprø og knasende igjen. Om du ikke skal bruke dem med den gang kan de legges tilbake i originalemballasje og tilbake i kjøleskapet, sier hun til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.