Hadde du lyst på gulrøtter til middagen, men oppdager at de du har i kjøleskapet er blitt litt vasse? Det er veldig kjedelig med en myk og bøyelig gulrot, som ikke lenger er like knasende og sprø.
Men fortvil ikke - vi vet akkurat hvordan du kan redde den igjen. I videoen øverst i saken viser vi deg hvordan.
Mistet fuktighet
Matfaglig rådgiver i MatPrat, Marta Brodal Ravnsborg, forteller hvorfor de mister den sprø konsistensen.
- Når gulrøttene har blitt myke er det er tegn på at de har mistet fuktighet. Gulrøtter er spesielt utsatt for uttørking på grunn av sitt tynne skall, så riktig lagring er avgjørende for å hindre at de tørker ut.
Ravnsborg forteller at dersom skaden allerede er skjedd, vil de ha godt av litt hydrering.
- Da kan gulrøttene legges i en bolle eller matboks med kaldt vann – og gjerne noen isbiter. En time i kjøleskapet vil ha god effekt, men de kan gjerne ligge over natta. Dette trikset vil gjøre slappe gulrøtter sprø og knasende igjen. Om du ikke skal bruke dem med den gang kan de legges tilbake i originalemballasje og tilbake i kjøleskapet, sier hun til DinSide.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger