Slik renser du grillristen

Geniale vasketips gjør det enklere å bli kvitt gamle fastsvidde matrester.

GRISETE: Ingen har lyst til å legge maten sin på en slik grillrist, men heldigvis er det enkelt å fikse. Foto: STINE OKKELMO
GRISETE: Ingen har lyst til å legge maten sin på en slik grillrist, men heldigvis er det enkelt å fikse. Foto: STINE OKKELMO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du ikke funnet frem grillen ennå, er sjansen stor for at du gjør det i helgen.

Har du orden på alt, rengjorde du grillen etter du brukte den sist, men det er dessverre ofte man blir møtt av synet over.

Heldigvis er det enkelt å fikse.

Grille i helgen? Vi har testet grillpølser og det beste burger- og pølsefølget: ketsjuper

Brenn det bort

Det enkleste er ofte det beste, og rådet vi tidligere har fått fra Bjørn Tore Teigen, kjøttfaglig ansvarlig i Matprat.no og verdensmester i grilling, står fortsatt som vår favoritt: Brenn det bort.

Jo før du gjør det, jo enklere er jobben.

– Svi av grillristen med én gang du er ferdig med å grille maten, så slipper du alt styret i etterkant, sier Teigen til DinSide.

Metoden er uansett den samme:

Legg risten ned på glødende kull, og la varmen gjøre jobben. Har du gassgrill, er det bare å fyre opp gassblussene, og svi av risten.

Etterpå børster du av de forkullede restene med en god metallbørste.

Tips: Bruk en børste med langt skaft, da får du lagt mer tyngde på den, og vaskejobben blir ikke så hard.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer