Sablere champagne

Slik sablerer du champagne

Verdens kuleste partytriks er flere hundre år gammelt, men imponerer fortsatt.

Med dette trikset kan du imponere gjestene på champagnefrokosten. Video: Helena Ringheim. Reporter: Anabelle Bruun/Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanskje det var Napoléon som startet tradisjonen, eller mennene hans, som skulle feire sin leder, eller imponere den fagre enka Cliquot: Å sablere champagne ser imponerende ut, men er mye enklere enn en skulle tro, bare du vet hvordan.

- Det som er viktigst, er at flaska er veldig kald, sier Adrian Sava, sommelier og daglig leder på den nyåpnede vinbaren Libertine, til Dagbladets utsendte.

Har flaska stått i vinkjøler og er fuktig, er det smart å tørke av den, så du får godt grep. Så må du fjerne metallet rundt flaskehalsen og korken og løsne museletten, den metalltråden som korken er festet med.

- Hold gjerne en finger på korken når du løsner her, råder Sava.

For det er mye trykk i en champagneflaske, og noen korker kan være litt vel ivrige til å komme seg ut av flaska.

Så må du bruke øynene godt og finne linjen som går på langs av hele flaska. Dette er styrelinjen din, og forteller deg hvor du skal treffe med sabelen.

Så er det bare å finne et trygt sted, der korken ikke kan treffe noen eller noe den ikke skal. Før armen i en jevn, lang og fast bevegelse. Ikke stopp når du når korken, bare la sabelen gli langs flaska til korken popper.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer