Slik selger du boligen din selv

BOLIG: Megleren skal gjerne ha 40.000 kroner for å selge leiligheten din. Vil du krympe denne regninga? Følg vår guide til hvordan du selger boligen selv, og spar over 30.000 kroner.

Bilde: Anne Angelshaug.
Bilde: Anne Angelshaug.
Vis mer
Publisert

De fleste som skal selge bolig får en eiendomsmegler til å ordne alt. Det er praktisk, men dyrt. Meglerne tar fra 30.000 til 50.000 kroner for å selge en leilighet til 1, 5 millioner kroner. Taksering og annonsering må du betale for i tillegg.

Synes du meglerhonorarene er sure penger? Hva med å selge boligen selv? Det krever egeninnsats, men du sparer titusener på innsatsen.

Bruk Internett

I Sverige er det bygd opp et nettsted, Adirekta, som er et møtested for de som vil selge eller kjøpe bolig uten å måtte gå om megler. Her annonserer ”søta bror” gratis, og svenskene får råd og vink til hva de må huske når de selger selv. Mer enn 20.000 svenske boligselgere og kjøpere finner hverandre via Adirekta hvert år. Vil du lese svenskenes tips, klikker du her: Adirekta

Vi gir deg her en norsk guide til hva du bør huske hvis du skal selge din egen bolig.

Skaff deg kunnskap om boligen

Før du kan selge, må du vite hva du selger. Det holder ikke å vite at det er en tre-roms med sentral beliggenhet, og at du ga 500.000 kroner da du kjøpte den. Du må også skaffe deg kunnskap om formalitetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer