Slik selger du boligen raskere

Å style boligen før salg blir mer og mer populært, og med disse rådene kan du få et salg over takst. Tekst: Amalie Gulbrandsen

Stuen før og etter styling. De fleste vil nok anta at stilen på bildet til høyre virker mer forlokkende på boligkjøperne. Foto: Bo Styling
Stuen før og etter styling. De fleste vil nok anta at stilen på bildet til høyre virker mer forlokkende på boligkjøperne. Foto: Bo Styling Vis mer

– Det viktigste er at man fjerner alt av personlige ting, rett og slett fordi det er forskjell på et hjem og på et salgsobjekt, forteller Sesilie Vea Thorsen, interiørstylist og markedskonsulent i Bo Styling AS til DinSide.

Thorsen forteller videre at du gjerne kan ha et fantastisk hjem, men ikke et bra salgsobjekt. Det må først og fremst se bra ut på bildene på finn.no, slik at kjøperne blir lokket. Mye ser bra ut når du befinner deg i rommet, men ofte kan det se mindre ut på bilder dersom du har mye ting i rommet.

– Mange har altfor mye ting stående fremme når de har visning og flere tror de trenger dyre og flotte pynteputer, men du skal ikke selge putene, du skal selge boligen.

Interiørstylisten forklarer at det gjelder å få folk til å flytte inn psykologisk ved å selge en fin atmosfære, slik at potensielle kjøpere kan forelske seg i boligen. Det å gjøre en innsats når du skal selge kan føre til flere budgivere, og dermed et raskere salg av boligen.

– Det er mange som tenker at man sikkert får solgt, men det å selge og style en bolig for salg er et eget fag. Hjemme hos deg selv er det lett å se seg blind, og da kan det lønne seg å få hjelp fra fagfolk, mener hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.