Slik selger du til best mulig pris

Boligmarkedet er på vei opp igjen, men det betyr ikke at det er lett å selge til en god pris.

Planlegger du boligsalget godt nok, er sjansene større for at du blir fornøyd. Foto: Colourbox.com
Planlegger du boligsalget godt nok, er sjansene større for at du blir fornøyd. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag presenterer eiendomsmeglerbransjen utviklingen i boligprisene den siste måneden. Vanligvis er juli en måned med relativt labert salg, og det har tidligere vært prisene på eneboliger som har lidd mest som følge av at nordmennene foretrekker å kose seg i solen fremfor å kjøpe boliger i fellesferiemåneden.

I år er det ikke sikkert boligmarkedet har lidd like mye som i fjor. Boligmarkedet er inne i en positiv periode, der prispilene har pekt opp måned for måned. Før året begynte spådde meglerbransjen et prisfall på rundt ti prosent innen årets slutt. Nå har både Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening snudd, og spår nullvekst i 2009, noe som er et klart positivt signal etter det relativt kraftige fallet siste halvdel av 2008.

KALKULATOR: Hvor mye er boligen din verdt?

Vanskelig å selge

Men på tross av at boligmarkedet hittil i år ser ut til å peke i fordel for boligselgerne, er det ikke sikkert du får den prisen du ønsker. En stor felle mange går i, er å ikke planlegge salget godt nok. Boligstylist Liv Ellefsen sier altfor mange velger å selge boligen uten å gjøre de riktige forberedelsene først.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer