Flom

Slik sikrer du boligen

Gjør dette hvis det er meldt styrtregn.

FLOM: Mye nedbør øker faren for flom, derfor er det viktg å vite hvordan du kan begrense skadene på boligen. Bildet er tatt etter flommen på Voss. Foto: Tom Hansen / NTB.
FLOM: Mye nedbør øker faren for flom, derfor er det viktg å vite hvordan du kan begrense skadene på boligen. Bildet er tatt etter flommen på Voss. Foto: Tom Hansen / NTB. Vis mer
Publisert

I helga hadde Voss sin nest verste flom i moderne tid. Kommunen opplyste i en pressemelding at flommen trolig var den verste på Evanger. Store mengder nedbør øker sjansen for flom.

Flom kan føre til store skader på eiendommen din, og derfor er det viktig at du er klar over hva du bør gjøre neste gang det er meldt flom i nærheten av deg.

Store skader

Tall fra Finans Norge viser at hver skade på hus og innbo i snitt kostet 20 000 kroner i fjor. Øystein Øren, produktsjef i Frende Forsikring, mener at mange millioner kroner kunne vært spart med enkle grep.

- Mange av skadene vi ser oppstår om høsten og vinteren, gjerne når det stormer utenfor. Mange av disse er frustrerende enkle å unngå, men det krever litt av hver enkelt av oss, sier Øren i en pressemelding.

- Jeg håper vi alle kan ta et ekstra tak i høst. Da hindrer vi mus og rotter fra å komme inn og vi kan unngå dyre vannlekkasjer.

Før flommen kommer

Dersom du er klar over at det er flomfare bør du gjøre forberedelser for å forebygge og begrense skader. Blant annet bør du rydde unna løse verdisaker i hagen, men også ta en runde i kjelleren for å flytte gjenstander opp fra gulv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.