Innbrudd i påska

Slik sjekker de om du er hjemme

Vær ekstra obs på dette.

BLOMSTER PÅ DØR: Det ser kanskje koselig ut, men det kan være et skittent triks fra innbruddstyver. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BLOMSTER PÅ DØR: Det ser kanskje koselig ut, men det kan være et skittent triks fra innbruddstyver. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Snart er det påske, og i kjent, norsk stil er det mange som farer til fjells for det som trolig er sesongens siste tur med afterski og snø i bakkene.

Men: Før du stikker til fjells, bør du ta en ekstra runde i og rundt boligen for å undersøke om alt er som det skal.

Vær obs på tegn

Har du fått en mynt, stein eller kvist på trappa? Blomst ved døra, teip rundt dørhåndtaket eller tusjmerke i dørkarmen er også noen av tegnene du bør se opp for hvis du har tenkt deg på reise.

Dette er nemlig noen av metodene innbruddstyver bruker for å finne ut om du er hjemme, som vi tidligere har omtalt.

Se også opp for en trebit utenfor porten, som en osloborger i fjor fattet mistanke for etter at den dukket opp tre dager på rad.

Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige, forteller til DinSide at de ikke har registrert noen nye tjuvtriks siden sist, men deler noen gode råd til dem som skal på påskeferie.

– Sørg for at dører og vinduer har lås av god kvalitet. Selv om det normalt ikke er et krav for privatpersoner, kan man investere i FG-godkjente låser. Sikringsbeslag reduserer risikoen ytterligere, anbefaler Marcelius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.