Innbrudd i påska

Slik sjekker de om du er hjemme

Vær ekstra obs på dette.

BLOMSTER PÅ DØR: Det ser kanskje koselig ut, men det kan være et skittent triks fra innbruddstyver. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
BLOMSTER PÅ DØR: Det ser kanskje koselig ut, men det kan være et skittent triks fra innbruddstyver. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Snart er det påske, og i kjent, norsk stil er det mange som farer til fjells for det som trolig er sesongens siste tur med afterski og snø i bakkene.

Men: Før du stikker til fjells, bør du ta en ekstra runde i og rundt boligen for å undersøke om alt er som det skal.

Vær obs på tegn

Har du fått en mynt, stein eller kvist på trappa? Blomst ved døra, teip rundt dørhåndtaket eller tusjmerke i dørkarmen er også noen av tegnene du bør se opp for hvis du har tenkt deg på reise.

Dette er nemlig noen av metodene innbruddstyver bruker for å finne ut om du er hjemme, som vi tidligere har omtalt.

Se også opp for en trebit utenfor porten, som en osloborger i fjor fattet mistanke for etter at den dukket opp tre dager på rad.

Line Marcelius, kommunikasjonssjef i Gjensidige, forteller til DinSide at de ikke har registrert noen nye tjuvtriks siden sist, men deler noen gode råd til dem som skal på påskeferie.

– Sørg for at dører og vinduer har lås av god kvalitet. Selv om det normalt ikke er et krav for privatpersoner, kan man investere i FG-godkjente låser. Sikringsbeslag reduserer risikoen ytterligere, anbefaler Marcelius.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer