Slik sjekker du brannslukningsapparatet

Pass på brannsikkerheten i hjemmet: I videoen får du viktige tips om sjekk og bruk av brannslukningsapparatet ditt.

BRANN: Slik sjekker du at brannslukningsapparatet ditt er i orden. Video: Trond Henrik Rasch / Dinside Vis mer

Av: Trond Henrik Rasch

Vinteren, og spesielt julen, betyr høytid for levende lys og fyr i peisen. Samtidig er det også høysesong for mer alvorlige branner. Derfor er det lurt å sjekke at ditt hus har det som trengs hvis brannen blir et faktum - og at du har riktig slukkeutstyr. I videoen over ser du hvordan du sjekker dette.

Mye stress

Branninspektør ved hovedbrannstasjonen i Oslo, Sigurd Folgerø Dalen, forteller at det er blandingen av mange folk, alkohol og stress som bidrar til at brannene på vinterstid ofte får større konsekvenser.

– Det er egentlig ikke slik at vi har så mange flere oppdrag på vinteren sammenliknet med resten av året, men det er ofte settingen hvor brannen starter som gjør at de blir større. Fester med levende lys og mange folk kan fort gå galt.

Bare det å vite hvor brannslukningsapparatet er i hjemmet og å sørge for at røykvarsleren fungerer, er to veldig enkle ting som kan bidra til å minske faren ved brann, ifølge Dalen.

– Det er påbudt å ha minst ett slukningshjelpemiddel i hver husstand, men et generelt tips er å ha ett hjelpemiddel i hver etasje, også hvis det skulle være aktuelt. Enten om det er apparat, husbrannslange eller små skumsprayflasker kan de gi deg en mye større sikkerhet hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer