Potet, mynt eller stein på trappa:

Slik sjekker innbrudstyvene om du er hjemme

Sikkerhetsekspert advarer om sleipe metoder.

INGEN HJEMME: Med en full postkasse er det lett å se at boligen trolig er tom for folk. Foto: Terje Bendiksby / NTB
INGEN HJEMME: Med en full postkasse er det lett å se at boligen trolig er tom for folk. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du fått en mynt, stein eller kvist på trappa?

Blomst ved døra, teip rundt dørhåndtaket eller tusjmerke i dørkarmen er også noen av tegnene du bør se opp for hvis du har tenkt deg på reise.

Dette er nemlig noen av metodene innbruddstyver bruker for å finne ut om du er hjemme, skriver Gjensidige i en pressemelding.

Lapper og pinner i dørkarmen

– Vi har opplevd at tyver ringer husstanden for å tilby forskjellige hjemmetjenester. De kan for eksempel si at de vil komme innom for å sjekke Get-boksen, eller late som de vil selge deg alarm, sier politioverbetjent Tina Berg i Sør-Øst politidistrikt samme pressemelding.

– Vi har også sett flere tilfeller der det blir lagt ting på dørmatta eller stukket papirlapper og pinner inn i dørkarmen. Det handler generelt om å legge gjenstander der de åpenbart ikke hører hjemme. Tyvene følger så med på om gjenstanden blir flyttet på, noe som indikerer om det er noen hjemme.

Unngår boliger med alarm

Sikkerhetsekspert i alarmselskapet Verisure, Dagfinn Thorkildsen, sier at dette er triks som brukes året rundt. I tillegg ser innbruddstyvene etter om det er måkt snø foran huset om vinteren. Da kan det være lurt å be om hjelp fra en nabo som kan måke for deg mens du er borte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.