Hvordan kaste dyne og pute?

Slik skal den kastes

Det er på tide å bytte ut dyna og puta, men hvor skal man egentlig kaste dem?

FORNYING: Visste du at dersom du har en gammel dunpute, kan du vaske og tørke dunet og bruke det i en ny pute. Foto: irynagrush / Shutterstock / NTB
FORNYING: Visste du at dersom du har en gammel dunpute, kan du vaske og tørke dunet og bruke det i en ny pute. Foto: irynagrush / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tenkt til å bytte ut dyna eller puta di?

Da er det ikke nødvendigvis bare søpla som er eneste mulighet.

Dersom du har prøvd å vaske dyna og puta, lufte dem godt i kulda og det har gått lang nok tid til å bytte den ut, kan du nemlig bruke dun- og fjær på nytt, eller resirkulere det.

Har du syntetiske fibre i dyna eller puta, er det andre råd som gjelder.

Bruk det på nytt

Tina Skudal, kommunikasjonsrådgiver i BIR AS, anbefaler først og fremst å rense dun som er skitten og bruke den på nytt i en ny dyne eller pute.

- Ellers har ulike dyner og puter ulik vaske- og renseanvisning, men følger vi vaskeråd, kan produktet få en lang levetid, sier hun.

- Gamle dyner og puter som leveres til BIR, sammen med ting som madrasser, håndteres vanligvis som restavfall, forteller Skudal til DinSide.

Ingen løsning for syntetiske fiber

- Dunprodukter skal kunne leveres til UFF og Kid, de har et samarbeid om innsamling og gjenvinning, sier Jørgen Bakke Fredriksen, kommunikasjonsrådgiver hos Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo kommune til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer