Slik skal grønnsakene holde seg lenger i kjøleskapet

Skal forlenge fotosyntesen med LED-lys.

LYSER OPP: Panasonics kjøleskap har LED-lys i tre skuffer, for bedre holdbarhet på matvarene. Foto: ELISABETH DALSEG
LYSER OPP: Panasonics kjøleskap har LED-lys i tre skuffer, for bedre holdbarhet på matvarene. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvitevarebransjen har satt bærekraft i høysetet. Ikke bare skal hvitevarene være mer energivennlige og resirkulerende i tillegg til at produksjonen skal effektiviseres: De skal også hjelpe oss å leve mer bærekraftig.

Ta matsvinn. Nordmenn med datoskrekk kaster 300.000 tonn mat som fortsatt kan spises hvert år. I tillegg kommer mat som har blitt dårlig fordi vi ikke oppbevarer den riktig.

Lys øker holdbarheten

Kjøleskap med egne temperatursoner og ekstra fuktighet har lenge vært standard på toppmodellene, og i fjor kom også skapet med en egen vakuumskuff fra Siemens.

I år introduserer flere produsenter et nytt våpen mot: LED-lys, som lyser opp grønnsaksskuffen, skal øke holdbarheten.

Les også: Slik vil hvitevareprodusentene ta vare på maten din

Skal forlenge fotosyntesen

Ideen om å ta lys inn i kjøleskapet har produsentene hentet fra naturen, og lyset skal stimulere cellene til å fornye seg.

- LED-lyset forlenger fotosyntesen, slik at grønnsakene holder seg lenger, forteller Martin Bang-Hansen, kommunikasjonssjef hos Gorenje.

De har valgt et varmrødt lys, mens Panasonic har hvitt og Grundig blått lys.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer