Slik skal ventilatoren brukes

Slik unngår du at hele huset stinker hver gang du har laget mat.

Er ventilatoren riktig plassert? Er den ren? Og starter du den i riktig tid? Se knepene for å slippe matos i huset. Foto: Colourbox.com
Er ventilatoren riktig plassert? Er den ren? Og starter du den i riktig tid? Se knepene for å slippe matos i huset. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vegrer du for å lage mat som lukter mye, fordi du ikke blir kvitt lukten? Det kan ha flere årsaker, og en av de vanligste er rett og slett at du bruker viften feil.

Les også: Slik får du maten til å smake best mulig

Start den opp i god tid

Nøkkelordet er trekk. Akkurat som når du skal fyre opp i peisen, er det viktig at luftstrømmene går riktig retning - ellers ender røyken, eller matosen, i rommet og ikke opp i pipen eller kjøkkenventilene. Ventilatoren kan jobbe så hardt den vil, men det hjelper ikke om alle vinduene står åpne - da vil du ikke kunne styre luftstrømmene dit den bør.

Du bør altså sørge for at luften ikke har andre fluktmuligheter enn gjennom ventilatoren. Lukk vinduer og så langt det er mulig, dører, så gjør du jobben enklest mulig for kjøkkenviften.

I tillegg bør du sette på utsug fem til ti minutter før du starter matlagingen. Da er du sikret at den får jobbet seg opp, slik at du får etablert riktig luftstrøm.

Fem-ti-minuttersregelen er også viktig på baderommet, om du ønsker å bli kvitt dampen fortest mulig.

Rustfritt stål? Sterkt knep mot "fartsstripene" og fingermerkene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer